Daar was het weer. Het jaarlijkse weekend La Gombe! Afgelopen 6, 7 en 8 juni hebben we weer met een grote groep duikers en niet-duikers genoten van dit weekend. Vrijdag gingen we na het werk op pad naar België. Heerlijk weer en lekker de korte broek aan. Zweten in de auto. Raampje open. Lekker. Voor het weer zouden we niet weg moeten. Net na Luik, dat nog geen 20 kilometer voor de eindbestemming ligt, begon het te regenen. En zo hard dat we eigenlijk niets meer zagen. Een stortbui zoals we dat noemen.
Eenmaal aangekomen hebben we eerst genoten van een welverdiend biertje. En dan wordt de drempel om de tent op te zetten steeds groter. Vooral nu het nog steeds regent. Maar we moesten ook slapen dus moesten we er ook aan geloven. Zo hebben wij, ervaren kampeerders (kuch..), ook anderen nog even geholpen met het opzetten van de tent. Daarna nog even heerlijk genoten van de meegebrachte tap. Alles prima geregeld dus. Na een rumoerige nacht lekker om half acht je bed uit. Even naar de bakker geweest om de hele vitrine leeg te kopen. En zeg dat maar eens op je beste Frans, want Nederlands “verstaan” ze niet. Alhoewel Simon stug vol bleef houden bij de bar van de duiklocatie en ook zijn zin kreeg! Gebakken ei op brood en iedereen was klaar voor de eerste dag duiken in La Gombe. Dikke trui aan en daar gingen we. Eenmaal aangekomen zagen we gelijk dat de parkeerplaats is verbeterd en dat vette Ed alias Anjaaa… ook gewoon weer aanwezig was. En dan krijg je teksten als: Heb je het vet al heet? Even de duikstek bekijken en dan inschrijven, en maar wachten tot je er in mag. En dan begint die frietkot al wel erg lekker te ruiken. Vooruit dan, een hamburger met samurai-saus graag! Twee uur mochten we er in. En dan weet je weer waarom je mee gaat naar België.
Het zicht is wel eens beter geweest. Vanwege de regen was het iets minder. Maar nog wel erg goed vergeleken bij een gemiddelde Hambroek-duik. Een rondje La Gombe bestaat dan uit straaljager, voederplaats, schietstoel, spiegel, trap, tank, buizen en natuurlijk de steuren! Ook dit jaar weer volop aanwezig. En ze lijken elk jaar weer tammer te worden. Super! Na de duik nog even een hamburger en dan weer terug naar de camping. En dan klaarmaken voor het zwaar beladen basketbal duel. Jaarlijks meerdere gewonden. Dit keer een open geschaafde knie en een gekneusde enkel. Viel best mee met andere jaren!
Na het duel hebben we genoten van een lekker skottelbraai-diner met een heerlijke salade! Erg lekker! Nog even gezellig nagepraat onder het genot van een biertje en dan weer lekker naar bed voor een volgende dag duiken. Zelfde ritueel als de vorige dag. En weer deed vette Ed goede zaken… Het enige verschil: zaterdag had iedereen een dikke trui aan en zondag liep iedereen een beetje bij te kleuren. Heerlijk weer. Had alleen een dagje eerder moeten komen.
Wederom super gedoken! Moeten wij ook geen steuren gaan uitzetten in het hambroek?? Eenmaal weer terug op de camping moest iedereen zijn tent nog afbreken. Zoals we hem opzetten in de regen zo braken we hem af met zweet op de rug! Nog even drie uur in de auto en even flink op de bank om bij te komen.
La Gombe 2008? GENIAAL!!!
Leon

klik voor meer kiekjes
hier